Wie zijn wij?

Foto: Suzanne Klaver-Van Niekerk

Baukelien Franken

Al jaren vroeg ik mij af waarom er nog geen basisinkomen is. Dat is omdat ik een neus heb voor succesvolle (sociale) innovaties. Ik heb heel wat (internationale en nationale) symposia over dit onderwerp afgelopen en de conclusie getrokken dat er door politiek gedraai en miscommunicatie – hebben we het wel over hetzelfde? – niet zoveel gebeurt. Daarom neem ik mijn verantwoordelijkheid en zet mij met mijn talenten – samen met powerdames Jolanda en Roos – in, om het gewoon samen met Rivierenlanders te realiseren! Te beginnen met een congres en een experiment. Daarbij zet ik ook mijn netwerk rivierenlandersinverbinding.nl in!

Roos Rispens

Een onvoorwaardelijk basisinkomen is voor mij persoonlijk zo ontzettend logisch, dat ik me met regelmaat van de klok afvraag waarom het er nog niet is. Waarom wij gebukt gaan onder allerlei regelgeving die ons ervan weerhoudt om voldoende te doen wat ons gelukkig maakt, waarom er geen betere verdeling is en er sprake is van een brede kloof tussen arm en rijk, waarom we talenten verloren laten gaan, waarom menskracht die vervangen wordt door robots of anderssoortige automatisering niet wordt gecompenseerd door degene die eraan verdient.

Jolanda Verburg

Sinds 2010 timmer ik hard aan de weg om het onvoorwaardelijk basisinkomen (OBi) ingevoerd te krijgen en ben verheugd over de groeiende belangstelling.

Ik ben een betrokken wereldburger, organisatieadviseur en voorloper van nieuwe ontwikkelingen. Het is mijn ambitie om de wereld een beetje mooier te maken, vooral omdat ik mijn kinderen iets goeds wil nalaten. Ik breng (controversiële) onderwerpen die spelen in de samenleving onder de aandacht. Onder andere via het aanleggen van mijn eigen permacultuur landschap probeer ik zelf nieuwe ontwikkelingen uit en hoop daarmee mensen te inspireren.

Door mijn jarenlange ervaring (o.a. in de ICT-branche) zie ik de veranderingen die zich in ons maatschappelijk en economisch systeem aan het voltrekken zijn. De overheid trekt zich terug, arbeid verandert, banen verdwijnen en financiële systemen worden wankel met als gevolg dat zekerheden wegvallen. Omdat we onvoldoende weten in te spelen op deze veranderingen komen veel mensen in de knel. Ik zie een onvoorwaardelijk basisinkomen als een middel om de eerste stap te zetten naar een samenleving van zelfstandig denkende en participerende burgers.

Mijn motto is: Wees de verandering die je in de wereld wil zien – Mahatma Gandhi

Blogs: http://jolandaverburg.blogspot.nl/ en https://uitdekleigetrokken.wordpress.com/

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑